Detaljerad beskrivning

I Upplands Väsby finns sex utomhusgym där du kan passa på att ta ett styrketräningspass efter motionsrundan eller bara träna utomhus i den friska luften.

Vilundaparken
​På Vilundaparkens aktivitetsområde ligger kommunens nyaste utomhusgym med 12 olika stationer. Gymmet är byggt i naturmaterial och erbjuder möjlighet till träning för både styrka, kondition, smidighet och balans.Gymmet ligger i nära anslutning till sporthall, simhall, ishall samt fotbollsplan och friidrottsarena.

Smedsgärdsspåret
Uppe på höjden vid Smedgärdsspåret i skogen ovanför Vilundabadet finns ett utomhusgym med sju olika stationer. Gymmet är byggt i naturmaterial och ligger vackert beläget i en glänta i skogen på åsen och härifrån ser du stora delar av Upplands Väsby. Det finns instruktionsskyltar i anslutning till varje träningsstation som visar förslag på övningar, hur de genomförs bäst och vilka muskelgrupper som används.

Sandaspåret
Vid Sandaspåret ,​som ligger vid Sandakärret, ligger kommunens andra utomhusgym. Gymmet består av tre olika stationer men det går att utföra flera olika övningar vid varje station.

Runbyspåret
Vid Runbyspåret, som ligger vid Runbyskolan, ligger kommunens tredje utomhusgym. Även detta gym består av tre olika stationer men det går bra att utföra flera olika övningar vid varje station. ​

Smedby
I Smedby, nära Vikingagården Gunnes gård, finns en träningsyta med nio olika stationer. Utegymmet är utformat som en mindre hinderbana, med nät att krypa under, väggar att ta sig över och andra typer av stationer. Det går också att träna vid enskilda stationer var för sig. Bredvid träningsytan finns en lekplats där även barnen kan leka.

Fresta
I det nya bostadsområdet i Frestaby finns ett utegym med fem olika stationer och två studsmattor. en yta där barn och vuxna kan träna och leka tillsammans.

Ytterligare Information

Pluspolarkort: Nej

Adress:
Husarvägen 29
Smedsgärdsspåret ovanför Vilundabadet
Upplands Väsby, Stockholms län
Telefon:
Visa telefonnummer08-590 970 00
webbplats:
Besök webbplats
Kontakta Verksamhet