"När du ler stannar tiden"- dagbok till min dotter som föddes med en svår hjärnskada

på 2017-08-14 - 20:23

"När du ler stannar tiden", Anna Pella, Libris Förlag 2017 : dagbok till min dotter som föddes med en svår hjärnskada och som lärt oss vad som är viktigt. På riktigt.
Vad som är viktigt - på riktigt. När Agnes föds har hon svårt med andningen. Vad som först verkar vara stämbandsproblem visar sig vara en svår flerfunktionsnedsättning.
I boken "När du ler stannar tiden" berättar mamman Anna Pella om omkullkastade drömmar, om att omvärdera vad som är viktigt och om att hitta sig själv igen. Hoppfullt om vad som gör en människa till det hon är. Och vad som &aum ...

Atypical – en serie om 18-åriga Sam som har autism och hans resa mot självständighet

på 2017-08-12 - 19:23

Atypical handlar om 18-åriga Sam som har en diagnos inom autismspektra, hans vardag och resan mot ett mer självständigt liv där ”jakten” på att hitta en flickvän är centralt.
En fantastisk serie, jag är har själv sett alla avsnitten, som också handlar om familjelivet, "invanda pappa- och mammaroller", att vara syskon till en person med NPF, självständighet och NPF. Allt i en blandad mix av kärlek, glädje, sorg och allvar som väcker många tankar om livet.
 Ps. Atypical visas tyvärr för tillfället endas på Netflix. Ds.
/ Redaktör Zandra
Foto copyright: Atypical

Vägledning när du behöver stöd

på 2017-08-08 - 20:46

Vilket stöd kan jag få? Habilitering och hälsas avdelning "Forum Funktionshinders” erbjuder vägledare som har fördjupad kunskap om vård, omsorg och samhällets stöd till vuxna med flerfunktionsnedsättning, vuxna med förvärvad hjärnskada och barn och vuxna med neuropsykiatriska diagnoser.
Flerfunktionsnedsättning
Till Camilla Gustafsson kan du vända dig för att få information om samhällets vård- och stödinsatser för vuxna personer med flerfunktionsnedsättning.Med flerfunktionsnedsättning menas måttligt till grav intellektuell funktio ...

Stockholm Pride för alla

på 2017-08-04 - 09:49


Stockholm Pride är i fullgång och imorgon är det dags för den stora paraden! Och ALLA är självklart välkomna, för dig med funktionsvariation vill jag tipsa om Stockholm FUB som kommer att delta i årets Pride-parad, mer info eller sök på fritidsinfo under evenemang!


 


Om Stockholm Pride


Stockholm Pride är Nordens största Pridefestival sedan 1998 och arbetar för att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.


 


Årets Stockholm Pride går av st ...