Fritidsinfo i Media- tidningen Ögonblick

på 2017-12-15 - 12:30

I decembernumret av Autism- och Aspergerförbundets medlemstidningen Ögonblick kan ni läsa nu om Fritidsinfo och vårt initiativ. Känns fantastiskt härligt att även ”media-omvärlden” börjar uppmärksamma Fritidsinfo och hjälpa till att sprida visionen om en tillgänglig, aktiv och meningsfull fritid för alla oavsett funktionsförmåga.
/ Redaktör Zandra

Fritidsinfo tar pulsen på tillgängligheten i Goa, Candolim, Indien

på 2017-12-12 - 11:58

Att resa till varmare breddgrader, där tillgängligheten inte liknar den i Sverige, kan för många kännas svårt när du använder rullstol, läskigt och kanske till och med omöjligt. Som inspiration till alla våra ressugna läsare kommer därför en exklusiv intervju med globetrotter och resvana, Cecilia 33 år, från Västerås.
Cecilia har besökt många platser i världen, bland annat Thailand, Dominikanska republiken, Sankt Barth, Milano, Kalifornien, Indien Kerala och nu Indien Goa. I intervjun delar hon med sig av sina bästa ”reserulle-tips” och annat bra att veta.
1. Hur ...

Den 3 december firar vi en dag för alla!

på 2017-12-01 - 14:12

På söndag, den 3 december, firar vi den mänskliga mångfalden, ”En dag för alla”. Än så länge är dagen mest omtalad som ”Internationella funktionshinderdagen” och även i år arrangeras landsomfattande manifestationen Assistans är frihet – Rädda LSS på många platser runt om i landet.
Manifestationen anordnas av RBU och hela funktionsrättsrörelsen medverkar.
För mer information se Rörelsehindrade barn och ungdomars, RBUs, hemsida. Information finns också i Facebookgruppen Assistans är frihet! Rädda LSS!
I Stockholm sker manifestation ...

Fritidsinfo resekollen: Goa med rullstol

på 2017-11-29 - 17:42

Är det ens möjligt kanske många tänker? Jodå det fungerar alldeles utmärkt, men det krävs en smula extra planering, mod, vilja och assistenter med ”god” fysik.
Som ni redan vet befinner jag mig, Fritidsinfos redaktör, just nu i Candolim, Goa sedan någon vecka tillbaka.
Som bästa resesällskap har jag min kusin som på denna resa har med sig både manuell rullstol och permobil, en intervju med henne kommer i ett senare blogginlägg. Där delger hon er sina hetaste tips på vad som är bra att tänka på när man reser med rullstol/permobil, varför hon valde att åka till In ...