Team Morris bjuder in till Halloweenfest för barn med funktionsvariation!

på 2017-10-16 - 21:41

Team Morris, bjuder in dig som är upp till 12 år med någon form av funktionsvariation till halloweenfest!
Så ta med din familj, syskon, mor - och farföräldrar och eventuella assistenter och kom utklädda!Halloween-festen arrangeras i samarbete med Träffstugan som är en fritidsgård för barn och ungdomar med funktionsvariationer. Träffstugan erbjuder stora lokaler med spännande rum och något för alla, bland annat DJ-skola, teater, pingis, biljard, fullt utrustat musikrum, Wii och mycket, mycket mer. Läs mer här.Denna lördag, den 28/10, kommer det ges möjlighet att prova på vissa ...

”Mammahjärtat” ger ensamstående föräldrar en extra ljusglimt i vardagen

på 2017-10-15 - 19:37

Idag har jag varit och träffat grundaren och initiativtagaren bakom den ideella plattformen ”MammaHjärtat”, för att spåna framtida samarbete. Ett fantastiskt och givande möte med hjärtat på rätt plats.
MammaHjärtat är en ideell plattform och mötesplats som vänder sig till singelföräldrar, både mammor och pappor, runt om i Sverige som har barn i åldern 0 -10 år med eller utan funktionsnedsättning.
Ett ensamt föräldraskap kan vara utmanande på många plan, och kanske extra utmanande om du har ett barn med särskilda behov, inte bara rent föräldrar-m&au ...

Föreningen Ung autism ordnar träningsdag för barn med autism!

på 2017-10-12 - 16:34”Ung Autism” är den ideella föreningen som gör ”livs”- och samhällsskillnad, genom att bland annat erbjuda kostnadsfritt stöd till nyblivna föräldrar som har ett litet barn som fått en diagnos inom autismspektrum.
Många små barn som får diagnosen autism (eller har svårigheter som liknar autism, men kanske ännu inte fått någon diagnos) får inte den tidiga och viktiga kommunikations- och samspelsträningen som de behöver.
Metoderna finns, men det saknas tillräckligt många som "kan dem" och samhällets resurser räcker dessvärre inte till fö ...

World CP Day 6 oktober 2017

på 2017-10-06 - 10:54

Idag, den 6 oktober, är det åter igen World CP day.  Det vill vi på Fritidsinfo självklart vara med och lyfta fram!
World CP Day är en folkrörelse som drivs från Australien med syfte att sprida kunskap om diagnosen och idag är det 60 länder över hela jorden som står bakom dagen för att belysa att människor med cp-skador ska ha samma rättigheter och samma möjligheter som alla andra i samhället.
Syftet med dagen och rörelsen World CP day, är bland annat att:

Ge människor med cp-skador en möjlighet att uttrycka stolthet över sig själva och sina prestationer. Likas&ari ...