När allt förändrades - Anna Claréns filmprojekt på Fotografiska 2 april- 27 maj

på 2018-04-03 - 10:31

”När allt förändrades”, är ett genreöverskridande projekt där Anna Clarén, en av Sveriges mest kända fotografer och utbildningsansvarig på Nordens Fotoskola och mamma till en son med funktionsvariation, själv både fotograferat och skrivit texten.
Nu kan du ta del av hennes ”Life-utställning”, köpa boken utgiven på Max Ström samt se filmen ”När allt förändras”, där Lena Endre läser berättelsen till de personliga, utlämnande och mycket vackra fotografierna.
Vad händer när ett besked förändrar allt?
”Det kunde vara du ...

Idag, den 2 april, är det världsautismdagen 2018!

på 2018-04-02 - 14:25

Idag, den 2 april, på Annandag påsk till ära infaller den internationella Världsautismdagen. Världsautismdagen instiftades av FN för att öka kunskapen och förståelsen för diagnosen.
Hur gör ni för att öka kunskapen och förståelsen kring autism?
Jag, som lillasyster till en bror med autism, berättar och förklarar gärna för utomstående som undrar och jag är alltid noga med att ha en bra inställning till "okunskapen" jag möter. Jag vill också genom t ex sociala medier och intervjuer om mig och min bror lyfta fram diagnosen och inspirera omgivningen.
Kort fakta "VAD &A ...

Glad påsk 2018!

på 2018-03-27 - 22:36

Glad påsk önskar vi er alla! Hur firar ni påsk? Själv befinner jag mig i L'Aquila som är huvudstad i provinsen L'Aquila i den italienska regionen Abruzzo. Påsken firas med italienska delikatesser och sötsaker som hör påsken till. Choklad och italiensk nougat är ett måste om jag får bestämma. Som resesällskap har jag min fantastiska kusin.
/ Redaktör Zandra

Funka med ADHD-en pod för dig som vill ha konkreta metoder för att få vardagen att fungera bättre

på 2018-03-25 - 18:25

"Funka med ADHD" är en pod för dig som vill ha konkreta metoder för att få vardagen att fungera bättre. Särskilt fokus på barn och ungdomar samt föräldrarollen med utgångspunkt från Jill Nyqvists berättelse om sina erfarenheter av sonen som idag är 9 år och har ADHD. Poden utgår från boken, "Hur får man det att funka?" Inspiration för föräldrar och pedagoger. På facebooksidan Funka med ADHD kan du se bilder från en del av de tips som ges i avsnitten.
/ Redaktör Zandra
Källa: Habilitering och Hälsa, Stockholms läns landsting.
Bild copyright: ADHD-podde ...